Octopussy Diving Center Oktatás

TRY SCUBA DIVING (próbamerülés)

Eszedbe jutott már valaha, milyen lehet a víz alatt lélegezni? Szeretnél betekinteni a víz alatti csodás világba, de nincs időd egy teljes kurzust elvégezni? Ki szeretnéd próbálni, hogy egyáltalán a búvárkodás neked való-e? Ha ezen kérdésekből bármelyikre igen a válaszod, akkor a Try Scuba Diving programot neked találták ki.

Egy gyors orvosi kérdőiv kitöltését és egy biztonsági eligazítást követően egyenesen belecsaphatunk a vízalatti örömökbe. Egyes búvárbázisok ezt a programot medencében tartják, de nekünk abban a szerencsében van részünk, hogy csodás parti-, illetve hajós merülőhelyeink egyikén, burjánzó élővilág közepette élvezhetjük a tenger csodás világát. A Try Scuba Diving program lehet első lépése egy későbbi kezdő búvár tanfolyamnak, vagy egyszerűen csak öröm a javából.

Korhatár: 10+ év

Merülési mélység: 12 m

Ára partról: 2 merülés 70 €

Ára hajóról: 2 merülés 95 €

Az ár tartalmazza az elméleti- és gyakorlati felkészítést, valamint a felszerelésbérlést.

OPEN WATER DIVER - OWD (kezdő búvár)

Ha úgy döntöttél, hogy végre képzett búvar szeretnél lenni, akkor itt az ideje hogy részt vegyél egy kezdő búvár tanfolyamon. Első lépésként el kell látogatnod egy búvár-, vagy sportorvoshoz, hogy kiderítsék, nincs-e valami rejtett akadálya annak, hogy sűrített levegős merülést végezhess. Ha minden rendben van és bizonyítani tudod egy úszásteszten, hogy komfortosan mozogsz a vízben, akkor kezdődhet is a tanfolyam.

A képzés során részt fogsz venni 5 elméleti oktatási modulon, hogy mire vízbe kerülsz, meg legyenek az alapok a biztonságos merüléshez. Az elméleti modulok között 5 védett vízi merülés is lesz, melyek során olyan vízbiztonságot növelő gyakorlatokat végzünk - mind a felszínen, mind a víz alatt -, melyek a későbbiekben biztosítani fognak arról, hogy merüléseid során minden adódó helyzetet meg tudj oldani és az öröm mellett a biztonság is helyet kapjon.

Miután már megtapasztaltad és begyakoroltad a merülés alap biztonsági gyakorlatait, átugorhatunk a következő fázisra, a 4 nyílt vízi merülésre. Az első két merülés max. 12 m-re történik. Az elsőn elkezdjük fejleszteni a víz alatti lebegés technikáját és betekintést kaphatsz a tenger alatti élővilág rejtelmeibe. A másodikon pedig ismét gyakorlatok következnek (semmi extra, csak olyan, amit már a védett vízi merülések során megtapasztaltál), majd ismét teljes merülés a lebegés további fejlesztésére. Az utolsó 2 merülésen már lemehetünk a maximális - OWD végzettséggel rendelkezők számára megengedett - 18 m-es mélységbe és átélhetjük a merülés igazi élményét.

A tanfolyam elvégzése után kezedbe kaphatod SSI OWD kártyádat, ami megnyitja számodra a kapukat a világ legszebb merülőhelyei előtt. Ezen képzés keretében lehetőség van Junior fokozat megszerzésére is gyermekeink számára, az alábbi kor- és mélység határokkal.

Korhatár: 10-14 év Korhatár: 15+ év
Merülési mélység: 12 m Merülési mélység: 18 m

Képzés ideje: 3-4 nap

Tanfolyam ára: 280 €

Az ár tartalmazza az elméleti- és gyakorlati oktatást, a felszerelésbérlést és a nemzetközi minősítő kártyát.

 

article

 

Részletekért keress minket elérhetőségeinken.