PADI – Fejleszd tudásod

OCTOPUSSY DIVING CENTER OKTATÁS

CHECK-DIVE (felfrissítő kurzus)

Minden képzett búvár tudja, milyen fontos felfrissíteni tudását, ha egy ideje már nem merült, ismeretlen helyen merül, vagy új felszerelését szeretné kipróbálni.

A kurzus során ki kell töltened egy gyors tudásáttekintőt az alap merülési ismeretekből és részt kell venned egy biztonsági eligazításon, valamint nem árt a kézjeleket is újra átbeszélni. Ezek után együtt összerakjuk a felszerelést és már mehetünk is a tengerbe. Amint kényelembe helyeztük magunkat a sekélyben, végigvesszük az alap búvárgyakorlatokat (maszk ürítés, reduktor ürítés, stb.), begyakoroljuk újra a lebegést és már mehet is a merülés. Képzettségi szintedtől függően mindig személyre szabjuk a merülést, tudásszintedhez és gyakorlatodhoz mérten. Ez biztosítja azt, hogy úgy térj vissza a tengeri környezetbe, hogy az a saját biztonságodat, örömödet és a tengeri élővilág védelmét is szolgálja.

Ha jelentős idő telt el utolsó búvár élményed óta, akkor javasoljuk, hogy vegyél részt egy teljes PADI felfrissító programon, a még teljesebb gyakorlati tudás felfrissítéséhez.

Ára: 40 €

Az ár tartalmazza az elméleti- és gyakorlati képzést.

ADVANCED OPEN WATER DIVER - AOWD (haladó búvár)

Úgy érzed, hogy itt az ideje a következő szint eléréséhez? Akkor irány a haladó kurzus! Ellentétben az OWD tanfolyammal, a haladó búvár képzés kevesebb elméletből, viszont annál több gyakorlatból áll, hogy elmélyíthessed mind elméleti, mind gyakorlati tudásodat a víz alatt. Általában 2-3 nap alatt elvégezhető az az 5 specialitás merülés, ami a tanfolyam elvégzéséhez szükséges. Az öt merülésből kettő kötelező (mélymerülés és navigáció), a további három szabadon választható, a helyi viszonyok figyelembe vételével.Általában a következő specialitások közül lehet nálunk választani: éjszakai merülés, hajós merülés, roncsmerülés, halfelismerő merülés, tökéletes lebegés.

Gratulálunk, most már lemerülhetsz 30 m-re és az összes merülőhelyünkön élvezheted a tenger adta szépség minden skáláját. Ha nincs időd mind az öt specialitást egyszerre elvégezni, akkor sincs baj, az elvégzetteket regisztráljuk merülési naplódban és a tanfolyamot bármilyen későbbi időpontban befejezheted. Ezen képzés keretében lehetőség van Junior fokozat megszerzésére is gyermekeink számára, az alábbi kor- és mélység határokkal.

Korhatár: 12-15 év Korhatár: 15+ év  
Merülési mélység: 21 m Merülési mélység: 30 m  

Képzés ideje: 3 nap

Tanfolyam ára: 280 €

Az ár tartalmazza az elméleti- és gyakorlati oktatást és a nemzetközi minősítő kártyát.

RESCUE DIVER (mentőbúvár)

Ha igazán komolyan veszed a búvárkodást és már elég tapasztalatot szereztél, akkor elvégezheted a PADI mentőbúvár tanfolyamot. Gondoltál már arra, ha probléma lépne fel egy merülés során akár veled, akár másokkal, tudnád mit kell tenni? Tudnád, hogyan kell segíteni? Segítség lennél, vagy csak akadályoznád a mentést?

Először is, el kell sajátítanod az alap segítségnyújtási gyakorlatokat - ha nincs ilyen irányú végzettséged - az elsősegély nyújtási tanfolyam (Emergency First Response) során. Így tudni fogod mit kell tenned, ha vészhelyzettel találkozol. Ezen tanfolyam 12 elsődleges ellátási gyakorlatból és 4 másodlagos ellátási gyakorlatból áll és 1 nap alatt elvégezhető.

A következő pár napban azt fogod elsajátítani, hogyan kell kezelni a különböző vészhelyzeteket mind a felszínen, mind a víz alatt. Vészhelyzet esetén a helyes döntés meghozatala az első pár percben dönthet élet és halál között. A képzés teljes vészhelyzeti helyzetgyakorlatok eljátszásával végződik, ahol bemutathatod az elsajátitott tudásodat, mely segítségével koordinálni tudsz egy teljes baleseti szimulációt, attól a ponttól kezdve, hogy a vészharang megszólalt, addig a pontig, hogy megtalálod és akár újra is éleszted az áldozatot, újraélesztő tudásod segítségével. A tanfolyam komoly, de rengeteg humorral fűszerezve. Búvárainknak ez a kedvenc kurzusa.

Korhatár: 15+ év

Képzés ideje: 3-4 nap

Tanfolyam ára: 300 €

Az ár tartalmazza az elméleti- és gyakorlati oktatást, a felszerelésbérlést és a nemzetközi minősítő kártyát.

EMERGENCY FIRST RESPONSE - EFR (elsősegély nyújtó)

Az elsősegély nyújtó tanfolyam két részből épül fel:

Elsődleges ellátás tanfolyam. A tanfolyam felkészít Téged, hogyan reagálj életveszélyes helyzetekben. A tanfolyam az elsõdleges ellátásra fókuszál, kombinálva a tudásfejlesztő és a gyakorlati részeket az életben is elõforduló helyzetek szimulálásával, mely által kellő önbizalmat szerzel ahhoz, hogy egy valódi vészhelyzetben is merj segítséget nyújtani.

Másodlagos ellátás tanfolyam. Ez a tanfolyam olyan sérülések és betegségek ellátására koncentrál, melyek nem járnak közvetlen életveszéllyel. Ilyenek lehetnek az allergiás reakciók, zúzódások, mérgezés, fulladás, állati vagy növényi eredetű csípések, illetve harapások, diabetikus problémák, hipotermia, stb.

Korhatár: 8+ év

Képzés ideje: min. 5 óra

Tanfolyam ára: 150 €

Az ár tartalmazza az elméleti- és gyakorlati oktatást és a nemzetközi minősítő kártyát.

article

 

Részletekért keress minket elérhetőségeinken.