PADI – Első képzési szint

OPEN WATER DIVER - OWD (kezdő búvár)

Ha úgy döntöttél, hogy végre képzett búvar szeretnél lenni, akkor itt az ideje hogy részt vegyél egy kezdő búvár tanfolyamon. Első lépésként el kell látogatnod egy búvár-, vagy sportorvoshoz, hogy kiderítsék, nincs-e valami rejtett akadálya annak, hogy sűrített levegős merülést végezhess. Ha minden rendben van és bizonyítani tudod egy úszásteszten, hogy komfortosan mozogsz a vízben, akkor kezdődhet is a tanfolyam.

A képzés során részt fogsz venni 5 elméleti oktatási modulon, hogy mire vízbe kerülsz, meg legyenek az alapok a biztonságos merüléshez. Az elméleti modulok között 5 védett vízi merülés is lesz, melyek során olyan vízbiztonságot növelő gyakorlatokat végzünk - mind a felszínen, mind a víz alatt -, melyek a későbbiekben biztosítani fognak arról, hogy merüléseid során minden adódó helyzetet meg tudj oldani és az öröm mellett a biztonság is helyet kapjon.

Miután már megtapasztaltad és begyakoroltad a merülés alap biztonsági gyakorlatait, átugorhatunk a következő fázisra, a 4 nyílt vízi merülésre. Az első két merülés max. 12 m-re történik. Az elsőn elkezdjük fejleszteni a víz alatti lebegés technikáját és betekintést kaphatsz a tenger alatti élővilág rejtelmeibe. A másodikon pedig ismét gyakorlatok következnek (semmi extra, csak olyan, amit már a védett vízi merülések során megtapasztaltál), majd ismét teljes merülés a lebegés további fejlesztésére. Az utolsó 2 merülésen már lemehetünk a maximális - OWD végzettséggel rendelkezők számára megengedett - 18 m-es mélységbe és átélhetjük a merülés igazi élményét.

A tanfolyam elvégzése után kezedbe kaphatod Padi OWD kártyádat, ami megnyitja számodra a kapukat a világ legszebb merülőhelyei előtt. Ezen képzés keretében lehetőség van Junior fokozat megszerzésére is gyermekeink számára, az alábbi kor- és mélység határokkal.

Korhatár: 10-11 év Korhatár: 12-15 év Korhatár: 15+ év
Merülési mélység: 12 m Merülési mélység: 18 m Merülési mélység: 18 m

Képzés ideje: 3-4 nap

Tanfolyam ára: 280 €

Az ár tartalmazza az elméleti- és gyakorlati oktatást, a felszerelésbérlést és a nemzetközi minősítő kártyát.

REFERRALS (otthoni képzések)

Ha úgy döntesz, hogy maximálni akarod a merülésre és a nyaralásra szánt idődet és minél kevesebb időt szeretnél itt, a tengeren tanulással tölteni, akkor erre két lehetőséged nyílik.

Egyik lehetőséged, hogy elvégzed a PADI online eLearning programot. Ez lehetővé teszi, hogy otthon, kényelmes környezetben megtanuld az elméleti részeket (interneten) és még a tesztet is saját magad megírhatod. Itt már csak ellenőrizzük, hogy elsajátítottad-e az elméleti tudást és már mehetünk is a vízbe teljesíteni a merülési és gyakorlati követelményeket. Ez a verzió nem feltétlenül jelenti, hogy kurzusod rövidebb lesz, de biztosan kevesebb időt kell töltened itt a tanulással és több időd jut az örömökre és a nyaralásra.

Másik lehetőséged, hogy otthoni kollégáink egyikével megcsináljátok az elméletet és medencében az 5 védett vízi merülést, majd itt Punaton - egy gyors elméleti áttekintést követően - mehetünk is a 4 nyílt vízi merülésre. Ezen utolsó verziónál az oktatás Punat-i része csak 2 nap.

Korhatár: 10+ év

Tanfolyam ára: 360 €

Az ár tartalmazza az elméleti- és gyakorlati oktatást, a felszerelésbérlést, a tankönyvet és a nemzetközi minősítő kártyát.

SCUBA DIVER

A Padi Scuba Diver kurzus tulajdonképpen egy rövidített kezdő búvár képzés. Azok szokták ezt választani, akiknek nincs idejük a teljes tanfolyamot egyszerre elvégezni, vagy egyéb okból nincs lehetőségük rá.

A képzés összetétele: az OWD tanfolyam első 3 elméleti része, a védett vízi merülésekből az első 3 és a nyílt vízi merülésekből az első 2. Ezen képzettség maximális merülési határa 12 méter és a merüléseket mindig hivatásos merülésvezetőnek vagy oktatónak kell vezetnie. Ez a képesítés bármikor átminősíthető - további képzés során - OWD-vé. Ezen képzés keretében lehetőség van Junior fokozat megszerzésére is gyermekeink számára, az alábbi kor- és mélység határokkal.

Korhatár: 10-15 év Korhatár: 15+ év  
Merülési mélység: 12 m Merülési mélység: 12 m  

Képzés ideje: 2 nap

Tanfolyam ára: 250 €

Az ár tartalmazza az elméleti- és gyakorlati oktatást, a felszerelésbérlést és a nemzetközi minősítő kártyát.

article

 

Részletekért keress minket elérhetőségeinken.